imagine social media

Așa cum ți-am promis data trecută, am revenit cu 2 ponturi simple, dar de efect. Ele vor face diferența față de conturile mediocre și va aduce în același timp un echilibru în feed-ul tău.

Menționez că aceste sfaturi sunt valabile atât pentru pozele pe care le postezi, ținutele cu care ești îmbrăcat sau chiar descrierile pe care le atribui pozelor.

Dacă te gândești cu ce să împopoțonezi profilul ca să arate mai bine și să ieși în evidență, ei bine, nu va arăta decât mai încărcat. Acea direcție nu este soluția.

Plecând de la acest indiciu, hai să-ți spun Prima Regulă:

 

#1 Keep it simple!

…sau “Less is more!” sau hai mai pe românește, lasă contul să fie cât mai simplu. Nu spun să fie cât mai gol, dar să nu fie mai încărcat decât este nevoie.

Precum spuneam mai devreme despre cei 3 factori care definesc profilul:

Pozele: Să fie cât mai curate, clare fără prea mult conținut de prisos care să facă poza greu de urmărit.

Ținutele: Nu te dichisi prea tare. Folosește niște elemente vestimentare de bază care te caracterizează, fără exces de accesorii, culori etc. Dacă ai prea multe haine și vrei să le folosești pe toate, nu e nicio problemă, poți crea mai multe ținute.

Descrierile: În primul rând nu folosi citate de nemurirea sufletului. 🙂 Dacă ai înțeles acest aspect, mai departe nu poți să folosești decât niște texte simple și la obiect. Nu ai nevoie de un poem ca să descrii o poză.

…și nu cea din urmă Regulă:

 

#2 Varietate

Lumea este înnebunită după conținut nou, fresh. Dacă te repeți, ești plictisitor, nimeni nu vrea asta.

În aceeași manieră descrisă mai sus, alternează pozele, pozițiile din poze, ținutele.

Asta nu înseamnă că trebuie să ai spre exemplu doar o singură poză cu acea ținută în acelasi loc. Poți să ai 2-3 poze cu ținuta din locul respectiv. Ține cont în momentul în care le vei posta  să le alternezi cu alte 2-3 poze cu altă ținută din alt loc și tot așa. La descrieri se aplică la fel. Nu se pune problema să folosești aceeași descriere.

Dacă e să fac o paralelă, la fel e și cu încălțările. Oricât de mult îți dorești să-ți protejezi încălțămintea și o alternezi zilnic (așa ar fi ideal), până la urmă o faci și de dragul varietății. Dorința de a fi remarcat în ținute diferite. Nu vrei să fii ținut minte ca „Nea Gică cu tricoul ăla roșu cu dungi”. 🙂

Cât despre matricea pozelor de pe Instagram, acolo se înțelege cel mai bine modul cum postezi pozele respectând rândurile de mai sus.

Ca să exemplific cât mai clar, în coperta articolului am selectat 9 imagini personale dintr-o călătorie din 2018 în Germania. După cum vezi, matricea pozelor simulând Instagram-ul cu 3×3 se aliniază cu regulile menționate.

Având în vedere această lume superficială și oricât de obiectiv vei încerca să gândești, se va întâmpla acest lucru. Când cineva va trece peste unul din conturile tale, la nivel inconștient, acesta te va judeca pentru început ca întrerupătorul de lumină: da ori ba. Există vreo posibilitate să interacționeze cu tine în orice fel sau nu.

Așadar, de aceea este bine să fii echilibrat. Nu folosești siluetă gri fără poză de profil prin care ești nimeni. Dar nici poză super încărcată și cu motorul și cu lanțul și cu cățelul și cu purcelul. Alege calea de mijloc.

În altă ordine de idei, de aici poți începe. Desigur, doar dacă vrei să faci curat în conturile tale de SOCIAL MEDIA. Dacă ai întrebări, nu ezita să lași un comentariu sau să ne scrii pe Facebook sau Instagram.

Nu uita de upgrade-ul eficient pe care îl poți face accesând pagina de Servicii. Aici găsești exact ce dorești pentru nevoile tale. Nicio grijă dacă este ceva ce nu se regăsește în listă. Se va personaliza într-o manieră în care tu să fii fericit, iar problema să fie rezolvată.

Dacă vrei să duci această idee mai departe, un like sau share va fi întotdeauna apreciat. Până la urmă, cu toții ne dorim să fim mai prezentabili față de mediul în care interacționăm.

Până data viitoare, gânduri faine cu stil!

Adrian Bejan

You May Also Like


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *