ceas

Am intrat într-o nouă eră. Am intrat de ceva vreme. Vreme de când fiecare instrument cu funcții mecanice se transformă în cele digitale. Ce este palpabil nu mai este, iar fără ajutorul prea frumosului simț al văzului nu ai cum să ghicești pe ce apeși. Chiar! Oare ce fac orbii în situația asta? Se va inventa o soluție și pentru acest impediment.

Să vedem: Avem laptop ce transformă butoanele într-un ecran tactil? Avem! Avem acel instrument ce face tranziția dintre laptop și telefon numit tabletă? Avem! Avem telefon ce impune printr-un afișaj gigant cu ecran tactil? Avem! Ce mai avem? Avem prea multe ce nu are rost să ne mai batem capul cu ele, că nu mai ieși din casă.

Astăzi mi s-a pus pata pe ceasul prea digital ce a ajuns. Ceas cu ecran tactil, unde mecanismul clasic a dispărut cu desăvârșire și nesimțire. Am avut o discuție cu tatăl meu cu ceva zile în urmă despre ce orologiu obișnuia bunicul să poarte (niște Atlantic-uri, bineînțeles). La sfârșit îmi subliniază faptul că următoarea sa achiziție va fi un iWatch (între timp, de la momentul scrierii acestor rânduri, l-a și achiziționat 🙂 ). Da?! Eu vorbesc de revendicarea ceasurilor bunicului ca obiecte de colecție, care vor dăinui pentru totdeauna și tu îmi zici de iWatch? Poate am rămas prea în urmă cu tehnologia. Nu cred! La telefoane am depășit capitolul celor cu butoane, deci sunt în regulă.

Și totuși, de ce ți-ai lua un iWatch în detrimentul unui ceas clasic? Să fii în trend? Deja faci parte din turmă. Pentru că poate face ce nu face un ceas clasic? Posibil, însă aceleași lucruri le poate face și telefonul tău, cu siguranță poate și mai multe decât un accesoriu cu ecran de 5×5 cm.

Nu sunt de modă veche. Da, îmi plac ceasurile. Sunt practic și când îmi ridic brațul stâng și-mi scutur manșeta, o fac doar spre curiozitatea cunoașterii timpului. Acest exercițiu este executat în mai puțin de 3 secunde. Să stau să mă holbez la încheietura mâinii? Ba mai mult, să încerc să și apăs pe niște butoane virtuale prea minuscule, pe care în 7 din 10 cazuri apăs gresit? De ce? Nu am nevoie. O fac din telefon, dacă este cazul și îmi văd în continuare de drum.

Ceas digital? Doar în cazuri sportive, și acelea de preferabil fără ecran tactil.

Dacă nu ai un ceas, este foarte păcat să începi cu unul în pas cu tehnologia. Păcat să nu începi cu rădăcinile. Fă-ți o bază. Sigur nu o să-ți pară rău. După, poți să-ți iei și acel iWatch, dar pun pariu cu tine că vei uita de el.

Valorifică-ți timpul atât cât este nevoie, nu-l pierde. Vor trece oportunitățile pe lângă tine, în timp ce tu te chinui cu încheietura.

De data asta nu e din încheietură! 🙂

Care este părerea ta? Tu spre ce înclini? Hai să dezbatem acest subiect împreună. Lasă-ne un comentariu mai jos, pe Facebook sau Instagram și distribuie mai departe, dacă susții cauza noastră.

Este timpul să nu mai pierzi timpul.

Adrian Bejan

ceas 2

You May Also Like


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *