cravata de black friday cover

Da, o fi Black Friday, dar eu îţi dau calitate, nu promoţii. Chiar şi aşa, e foarte posibil să găseşti cravatele despre care vom vorbi astăzi la nişte preţuri speciale.

Sau poate că da, fac promoţie la informaţie bună şi mai puţină minciună.

Ne întoarcem la ale noastre şi continuăm cu promisa parte a doua. Prima parte o găseşti aici.

Terminând cu pozele domnului Costache, ne-am întors la showroom pe Popa Savu 74 pentru a ne delecta cu diverse materiale pretenţioase pentru bărbaţi fără cusur.

cravata de black friday 3

Imediat cum intri, în faţă, nu are cum să nu-ţi sară în ochi masa cea rotundă asezonată cu modele de cravate pe margine, care mai de care mai mirobolante şi năstruşnice, iar în centru câteva batiste dispuse nonşalant ce ne aduc aminte de culturile şi influnţele asiatice.

cravata de black friday 4

Iar mai apoi în capăt, coliniar cu masa, păzeşte un „apărător” al stilului dotat cu o cravată şi o batistă pe măsură.

cravata de black friday 5

Deşi nu am oferit nicio informaţie despre cravate până acum, vreau să trec în revistă o sumară introspecţie a acestora.

Dacă la o simplă căutare pe Google al acestui cuvânt este pomenit ca timp de aparaţie secolul XVII, fiind purtate pentru prima oară de către luptătorii croaţi în Războiul de 30 de ani, iar adesea există confuzii că aceasta ar fi fost de fapt apariţia papionului, deşi se postulează cuvântul „cravat” ca fiind derivat din „croat”, vreau să subliniez origini mai adânc înrădăcinate în cultura umană şi anume:

Prima versiune al acestui accesoriu se găseşte pe meleaguri asiatice. Mai exact, această descoperire datează din anul 210 Î.Hr. când primul împărat al Chinei, Shih Huang Ti, este îngropat alături de nu mai puţin de 7500 de forţe armate din teracotă. Toţi difereau într-un fel sau altul, mai puţin într-un singur aspect – toţi purtau pânze înfăşurate la gât.

cravata de black friday 6

Imagine surprinsă de la locul descoperirii

Nu este de mirare că, din timpuri străvechi, deşi cultura chineză nu obişnuia să se accesorizeze în zona gâtului, aceste semne aduceau cinste şi respect purtătorului.

Mai departe, intrăm în atelier şi îl voi lăsa pe Dan să ne povestească pe scurt procesul de manufactură al unei cravate, practic cum fâşii de mătase sau lână prind viaţă devenind un adevărat intrument al imaginii masculine, prin punerea la tipar până la finisare cu self-tipped sau hand-rolled, această „spadă” ajungând la forma ei finală prin intermediul unor mâini de aur:

cravata de black friday 7

Materialul se croieşte cu tiparele aşezate la exact 45 grade, pe bias cum se zice în croitorie. După ce am croit cravata, vârfurile sunt rulate şi cusute manual (cravata hand-rolled), după care aşezăm interlining-ul (amestecul de lână şi bumbac din interiorul cravatei) şi prindem cravata în ace. Următorul pas este reprezentat de cusătura manuală realizată pe toată lungimea cravatei cu aţă din mătase, la vedere sau ascunsă. Ultima etapă a procesului este şi cea mai simplă, ataşarea manuală a etichetei „The urban ties”.

cravata de black friday 9

De asemenea, procesele de producţie se pot complica pentru variantele de cravate cu mai multe împăturiri sau pentru comenzile bespoke.

În continuare, îţi urez delectare plăcută făcând incursiune în această „fortăreaţă” ce ţine ascunse cele mai arătoase modele de cravate, dar şi batiste sau eşarfe pe care le poţi găsi:

cravata de black friday 12

cravata de black friday 14

cravata de black friday 15

cravata de black friday 16

cravata de black friday 17

cravata de black friday 18

cravata de black friday 20

Intrând în această lume nu este uşor, însă odată prins de fenomen rămâi captivat şi nu rămâne decât să faci jocul cravatei ce te va încânta, atât pe tine, cât şi pe cei din jur. Şi nu uita ce a spus Dan în privinţa asortării cravatei cu batista. Te invit să-ţi reaminteşti aici.

Domnule Costache, îţi urăm mult spor în continuare şi te lăsăm să ne surprinzi iar şi iar cu ale tale cravate şi accesorii ce le permit bărbaţilor din România, în primul rând, accesul la un ideal de calitate.

Îţi propun să te îmbogăţeşti cu ceva util de Black Friday. Au reduceri de până la 50%. Aruncă o privire aici.

O apreciere sau o distribuie va fi întotdeauna binevenită şi, în acelaşi timp, ar fi păcat să laşi o astfel de informaţie şi viziune atât de utilă pentru mulţi să se piardă. Foloseşte butoanele ajutătoare de mai jos şi nu uita de sursele de inspiraţie de pe Facebook, Instagram sau Pinterest.

Adrian Bejan

cravata de black friday final

Notă: Fotografiile reprezintă un pictorial realizat exclusiv pentru Bester. Toate drepturile sunt rezervate.

You May Also Like


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *