facebook live

S-a mai domolit puţin, dar lunile trecute am fost victimă colaterală la cele mai hidoase live-uri văzute vreodată. Nu, nu-i aveam pe indivizi la prieteni, dar s-au învăţat că pot face acest lucru şi pe grupuri. Iar dacă nu modifici notificările, cum este prestabilit să-ţi arate tot ce se întâmplă pe un grup de Facebook, am fost martor de la mâncat ciorba bunicii de către nepot cu ea de faţă în sufragerie, până la „bărbaţii” care povestesc cum s-au realizat în Anglia la carduri sau chiar înmormântări.

Fireşte, am modificat setările notificărilor, ba mai mult, unde a fost cazul, am ieşit din acele grupuri.

De ce să faci aşa ceva? Pentru că îţi poate telefonul? Pentru că ai o aparentă încredere în tine, clădită pe fundaţii cariate? Pentru că nu îţi pasă de nimeni din jur?

Prietene, întrebările pe alocuri sunt corecte, dar sunt înţelese prost cu desăvârşire.

Nu, nu faci live nici la nunta aia de la ţară de care nu-i pasă nimănui, nu faci live nici când ai venit în oraş şi te-ai îmbătat ca prostu’, nu, nu faci live să te lauzi cu ultima fiţă de maşină, asta fiind părerea ta, maşină care oricum este posibil să aibă volan pe dreapta sau că o vei înmatricula pe Bulgaria.

Atunci când să faci?

În primul şi primul rând, ce ştii să faci? Stăpâneşti un domeniu? Ai o pasiune? Pur şi simplu, te preocupi de ceva ce face timpul să curgă efectiv? Dacă despre asta e vorba, te invit să aprofundezi şi mai mult ce îţi place să faci, pentru că atunci când consideri că ştii ceva şi te apuci să studiezi mai mult, îţi dai seama că de fapt nu ştii nimic. Poveste adevărată!

După care, arată-ne şi nouă. Faci un live cu ceva fain, structurat, din care şi noi, restul lumii, să avem ceva de învăţat.

Mi s-a tot spus să mă apuc de live-uri sau video-uri despre domeniu şi mi se spune în continuare. Deocamdată spun nu. Ne pregătim mai bine, după care ne mai gândim o dată. Poate creăm şi o altă formă de comunicare cu publicul.

După aceea, să zicem că ai oportunitatea să ajungi în locuri unice, pe care muritorul de rând nu le-ar putea accesa. Spre exemplu, ai avut ocazia să te întâlneşti cu un spectacol al celor de la Cirque du Soleil sau ai ajuns pe o plajă atât de pustie încât culoarea oceanului deschide la culoare nisipul. Poţi demara un live în astfel de locuri, deşi eu nu aş fi de acord în totalitate nici în aceste cazuri, dar nu vreau să fiu considerat pe urmă sociopat. 🙂

Unele lucruri sunt pentru tine şi doar pentru tine, exclusiv, până la urmă de-aia tinzi acolo sus. Să ajungi unde nu au mulţi acces şi, odată aterizaţi acolo, nu mai este vorba de laudă. Lauda este pentru cei care nu au, dar au timp.

Aşadar, titlul se transformă dintr-o întrebare afirmativă într-una negativă, iar bateria telefonului are de caştigat în această situaţie. Între timp, mai ai de muncit până să te apuci de live-uri.

Care este părerea ta? Lasă-ne un comentariu mai jos.

Dacă ar fi să te apuci de live-uri, despre ce ai discuta în ele?

Iar dacă tot eşti prezent pe Social media, te invităm la un like pe pagina de Facebook, să ne urmareşti pe Instagram sau să ne distribui întrebarea mai departe cu ajutorul butoanelor de mai jos.

Hai să facem lumea mai bună!

Adrian Bejan

facebook live 2

You May Also Like


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *