cureti incaltamintea 1

Este deja primăvară şi hai să facem ultima strigare despre cum îţi cureţi încălţămintea. Dacă data trecută ne-am ocupat de pielea clasică, acum clarificăm aspecte despre alte tipuri de piele ce necesită atenţie.

Raportat la încălţămintea de piele întoarsă, foloseşte pentru curăţarea petelor de sare, o cârpă de bumbac îmbibată în apă caldă. Mare atenţie, însă, cu acest proces, deoarece pielea întoarsă nu prea se împacă bine cu apa, aşa că trebuie atacate doar zonele cu pricina. Că tot trebuie evitate cantităţi mari de apă pe suprafaţa de piele întoarsă, caută în magazinele specializate, un burete sau o perie destinată acestui tip de încălţăminte, ce te va ajuta sa readuci la viaţă textura şi culoarea de altă dată a acestora.

cureti incaltamintea suprafata speciala 2

De asemenea, pete mici de altă natură pot fi curăţate cu o radieră.

cureti incaltamintea suprafata speciala 3

Dacă există pete mai pretenţioase de natură lichidă, acestea se pot elimina cu făină de mălai sau pudră de talc, iar dacă sunt de natură solidă, foloseşte oţetul.

cureti incaltamintea suprafata speciala 4

Unii susţin că în cazul pielii umede, aceasta trebuie lăsată să se usuce, iar după acest proces se poate curăţa suprafaţa încălţămintei cu bucăţi de pâine veche.

Dacă încălţămintea este foarte murdară, doar în acest caz poate fi spălată în totalitate cu o perie specială pentru astfel de suprafeţe, după care se ia o cârpă uscată să se absoarbă toate urmele de apă.

Iar dacă anumite pete nu au scăpare şi practic nu le poţi îndepărta, apelează la servicii de specialitate.

Totuşi, pentru a preveni distrugerea lor, foloseşte soluţii care crează un strat protector împotriva umezelii şi a prafului, precum ar fi spray-ul waterproof în primul caz.

cureti incaltamintea speciala 5

Pentru a ajunge la textura de odinioară a pielii întoarse, se pot folosi aburii de la un fier de călcat.

cureti incaltamintea suprafata speciala 6

Raportat la încălţămintea cu suprafeţe lăcuite, aceasta poate fi curăţată cu o cârpă moale de bumbac uscată. Nu folosi cremă destinată suprafeţelor de piele normală. Există soluţii speciale pentru acest tip de piele.

Iar dacă nu vrei să investeşti în astfel de soluţii, pulverizează de 2-3 ori cu soluţie de geamuri pentru un luciu abundent. Poate face minuni.

cureti incaltamintea speciala 7

Având în vedere că există nişte reguli universale pentru curăţarea oricărui tip de încălţăminte de piele, intră aici pentru a observa câteva aspecte importante, menţionate deja în articolul anterior. Vei regăsi prima parte a aceastei teme, în care vei putea citi despre cum usuci încălţămintea, cum tratezi anumite aspecte, care fiind neîngrijite pot dăuna încălţămintei pe termen lung şi despre cum păstrezi forma iniţială a încălţărilor.

În sfârşit, hai să ne bucurăm de primăvară, să ne îmbogăţim cu plimbări şi să ne îmbrăcăm cum se cuvine.

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi iei în considerare acest material ca fiind unul de folos, te aştept cu un like sau un share pe Facebook, Twitter sau Pinterest.

Adrian Bejan

cureti incaltamintea suprafata speciala final

You May Also Like


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *