Venirea toamnei, odată cu sezonul rece, te face să intri vrei, nu vrei în lumea tricoturilor, lume ce prin natura ei ne aduce o materie elastică, fină la atingere.
Poate mă blamezi că vorbesc despre ceva atât de uzual, dar este posibil ca unii să nu îşi dea seama de efectul lui, acesta fiind foarte simplu. Dacă nu ai înţeles până acum, vreau ca această platformă să devină precum o enciclopedie în care să dispui de orice informaţie pe care un bărbat ar trebui să o cunoască, în care orice întrebare întâlneşte un răspuns. Desigur, vom începe cu lucruri simple, dar sigur vom ajunge şi la detaliile pentru avansaţi.
După cum spuneam, elementul vestimentar de faţă face parte din familia tricoturilor, menit să acopere trenul superior, a căror rădăcini se trag din insulele britanice de la începutul sec. XVII. Dacă noi, ca români, am preluat cuvântul mot a mot de la americani („pullover”) deşi îl mai numesc şi „sweater”, britanicii înclină spre denumirea de „jumper” sau „jersey” care ar avea corespondenţă şi în limba română („jerseu”). Terminaţia din partea inferioară trebuie să fie în zona şoldurilor, poate chiar sub aceasta, în orice caz va acoperi bata pantalonilor. A nu se purta băgat în pantaloni, deşi există personaje care au acest obicei sau au fost puşi să o facă din varii motive neînţelese.
Puloverul în V este simplu şi comod prin toţi factorii săi, dar doresc a sublinia faptul că nu trebuie interpretat într-un ansamblu lejer. Este comod într-o dimineaţă grăbită când îl arunci pe tine şi atât, dar va transpune efectul perfect la unul poate nici satisfăcător. Cămaşa pe dedesubt este obligatorie. A nu se purta puloverul direct pe piele. Vei deveni din armăsar, boschetar.
Materialele pe care ţi le recomand încep de la bumbac şi urcă până la lână sau caşmir, eventual un mix dintre acestea, poate şi un procent scăzut de mătase. Oricare are fi procentele, asigură-te că toate părţile din total fac parte din familia fibrelor organice. Evită pe cât de mult posibil fibrele sintetice. De obicei efectele negative a unor astfel de fibre creează mâncărimi, transpiraţii precoce şi deformări neobişnuite ale materialului. Pot forma chiar bacterii. Eu le-am eliminat demult din garderobă. Tu ce mai aştepti?
Da, îl poţi acoperi cu o jachetă sport fără nicio problemă. Iar legat de întreţinere, având o construcţie aparte, nu-l depozita pe umeraş şi mare atenţie la etichetă înainte să-l bagi la spălat. Datorită fibrelor superioare este posibil să nu fie recomandat acest tip de curăţare.
Din punct de vedere al percepţiei formelor, acest veşmânt atrage atenţia spre zona gâtului şi a feţei.
Desigur, dacă te lipseşti de un astfel de produs din garderobă, deşi cazurile ar fi foarte rare, sau poate deţii aşa ceva dar este din fibre sintetice şi doreşti să scapi de el, nu este greu să dai de un pulover acceptabil la un preţ decent.
Recent, odată cu reducerile apărute, am găsit un magazin comercial din mall, ce vindea astfel de pulovere în V la 45 de lei, din bumbac 100%.
Aşadar, acest tip de îmbrăcăminte, atât de comun, poate fi purtat aproape în toate ocaziile, atât timp cât temperatura este scăzută. Opţional adăugându-se la cămaşă şi cravată, odată cu renunţarea la pulover din cauza unei încălziri corporale, ţinuta rămâne impecabilă. Rămân în dubii în a purta veşmântul în continuare, ataşat la brâu sau umeri.
Prin urmare, nu este mare lucru să intri în posesia unui astfel de element vestimentar, trebuie doar o mică atenţie asupra etichetei de compoziţie. Fă-ţi un bine şi împrieteneşte-te pe vremea aceasta cu un pulover în V. Îţi vei mulţumi ulterior.
Deja sunt de părere că ştii procedura legată de distribuire şi apreciere. Ai butoanele de mai jos şi în acelaşi timp ne găsesti pe Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest şi Tumblr.