lungimea manecii cover

Sezonul rece, înainte de toate, demonstrează unul dintre rolurile primordiale ale hainelor, acela de a ne proteja de intemperii. În acelaşi timp, această protecţie vine pe componete şi straturi. Dacă este vorba despre nuanţe în discuţie, componentele nu vor fi la întâmplare, iar straturile vor fi aşezate corespunzător, cu lungimile corespunzătoare.

Văd prea multe mâneci de jachetă, de care nu mai vezi palma, în contrast cu prea multe mâneci scurte de cămaşă sub încheietura mâinii.

Aşadar, astăzi îţi povestesc despre lungimea ideală a mânecilor de la cămaşă, până la haina exterioară, fie ea palton sau pea coat.

Rolul acestora este de a o succede pe următoarea până la un anumit punct. În acelaşi timp, lungimea adecvată duce şi către proporţii corecte sau acea iluzie care are rolul de nu a scoate în evidenţă o înălţime prea mică sau prea mare.

Problema pleacă de la mărimea produsului şi măsura corespunzătoare antropometriei tale. Având în vedere că hainele de la raft se calculează după studierea unui eşantion de persoane şi se creează o medie, este aproape imposibil să găseşti toate lungimile potrivite. Pastrează în minte o dimensiune mai lungă ce poate fi ajustată, decât una prea scurtă căreia nu ai cum să adaugi material.

Lungimile produselor finite ar trebui să arate dupa cum urmează:

Nota-bene: Înainte să încep cu lungimea mânecilor cămăşii, subliniez un aspect legat de tricouri, în special cele polo. Fiind vorba de o mânecă scurtă, lungimea ideală a acesteia ar trebui să ajungă la jumătatea bicepsului. O dimensiune mai mare duce către un aspect prea larg, iar o lungime mai redusă se traduce ca feminitate.

Cămaşa: Una dintre cele mai frecvente greşeli întâlnite este de a alege lungimea mânecii după flexarea mâinii. Purtătorul consideră că lungimea acesteia nu trebuie să treacă de încheietură atunci când mâinile sunt îndreptate în faţă, nimic mai greşit. Lungimea naturală a mânecii ajunge să acopere palma.

Contează şi circumferinţa manşetei. Dacă nu poţi trece peste acest blocaj şi vrei neapărat lungimea mânecii mai mare, ţine cont de largheţea manşetei. Cu cât este mai aproape de piele, cu atât va împiedica trecerea acesteia peste palmă.

Cămăşile din comerţ, mai de calitate, vin standard cu manşete cu câte 2 nasturi pentru a ajusta circumferinţa în funcţie de preferinţe şi de grosimea mâinilor.

Spre exemplu, pentru cămăşile bespoke, în urma discuţiei preferinţelor se alege circumferinţa exactă; dacă purtătorul preferă ca ceasul să treacă pe sub manşetă, dacă preferă circumferinţe diferite datorită purtării ceasului ş.a.m.d. Aceste manşete, în mod obişnuit, vor veni cu câte un nasture cusut pe diametrul ales pentru purtat.

Lungimea mânecii, în drapaj, trebuie să fie până în zona în care încheietura mâinii întâlneşte palma.

lungimea manecii camasa

Soluția pentru cămașă

Puloverul: Vorbim despre puloverele mai subţiri, deoarece acestea reprezintă cazul de faţă şi anume alăturarea pe straturi. Un pulover prea gros ar prezenta un disconfort termic. În această familie intră, spre exemplu, puloverele in V sau cardiganele. Ca element de strat, veşmântul va crea un aspect neterminat dacă manşeta puloverului va trece de cea a cămăşii. Cum ar fi dacă am mai adăuga şi o jachetă peste, iar mâneca puloverului va trece de jumătatea palmei? Răspunsul la această întrebare ţi-l poţi da şi singur.

Lungimea ideală a manşetei puloverului este cu o idee mai lungă faţă de jachetă, dar în acelaşi timp, mai scurtă decât cea a cămăşii. Dacă nu este posibil acest cadru, se alege răul mai mic şi anume, lungimea mânecii puloverului să fie mai scurtă decât cea a jachetei.

lungimea manecii pulover

Soluția pentru cămașă și pulover

Jacheta (sacoul): Fie că este vorba de sacou, jachetă sport sau jachetă de cină, lungimea mânecii trebuie să fie între 1 şi 2 cm mai scurtă decât cea a cămăşii.

Orice jachetă cu mânecă mai lungă va da senzaţia de mărime exagerată a acesteia faţă de dimensiunile tale, iar una mai scurtă va da impresia ca ai greşit categoria de vârstă de la care ai cumpărat produsul.

Vorbind de lungimi disproporţionate ale corpului, pentru mâini mai lungi este de preferabil a se vedea mai puţin din manşeta cămăşii, iar pentru unele mai scurte este valabilă viceversa.

Unii susţin că este vorba de o manieră conservativă de a arăta mai puţin din manşeta cămăşii, iar opusul ar fi dedicat trendinezilor.

lungimea manecii jacheta

Soluția pentru cămașă și jachetă

Adăugând şi puloverul în ecuaţie, pentru a avea tacâmul complet, ideal este a se vedea câte puţin din fiecare element, proporţiile obţinând un raport perfect.

lungimea manecii jacheta pulover

Soluția pentru cămașă, pulover și jachetă

Haina exterioară: În acest caz, jocul merge într-o direcţie contraintuitivă. Mâneca hainei acoperă tot ce ţi-am prezentat până aici. Totodată, întorcându-ne de unde am plecat, am definit haina ca rol de protecţie, implicit stratul exterior are rolul primordial de a ne proteja de mediu, rezultând că această mânecă va acoperi totul protejându-ne de frig, vânt etc.

lungimea manecii haina

Soluția pentru haina exterioară

Această lungime poate coborî până la jumătatea palmei, iar desigur, în situaţia purtătorilor de mănuşi, nu trebuie să existe spaţiu între cele două elemente.

Având în vedere cele discutate, deşi poate sună prea pretenţios, este important să cunoşti măsura potrivită a fiecărui element. Toată această atenţie duce spre un benecifiu atunci când vine vorba despre partea de achiziţionare. Tot efortul va rezulta într-o lipsă a grijilor atunci când îţi alegi ţinuta, până la urma urmei atunci când vrei să arăţi exemplar şi nu ai timp, asta îţi doreşti să fie ultima problemă.

Tu cum stai la acest capitol?

Lasă la vedere ceea ce este normal şi fii discret cu ceea ce nu este. Cât despre noi, ne dorim ca aceste informaţii să fie avute în vederea tuturor. Distribuie mai departe pe Facebook şi caută-ne pe Instagram şi Pinterest pentru insipraţie.

Vrei să accesezi mai multe informații de acest gen? Intră în secțiunea de Servicii și scrie-ne despre ce ai nevoie, iar noi ne vom adapta nevoilor tale numaidecât.

Să avem parte de o iarnă cât mai blândă.

Adrian Bejan

lungimea manecii final

You May Also Like


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *