hashtag

Pentru cei din urmă, care nu prea frecventează social media şi recent s-au izbit de ideea de hashtag, am câteva recomandări.

În primul rând, prin definiţie, este un tipar de etichetare pe reţelele sociale şi servicii de microblogging. Acest simbol permite utilizatorilor să creeze acea dinamicitate a cuvintelor cheie, ce permite facilitarea căutării anumitor informaţii pe unele subiecte sau teme.

După cum ai observat, acest procedeu este caracterizat de simbolul „#”, poate conţine litere, cifre sau chiar linii underscore „_”. Atunci când vei căuta după acel hashtag, vor rezulta toate mesajele care îl conţin.

Spre exemplu, dacă vei căuta pe Instagram după #sunset, îţi vor apărea diferite imagini care se învârt în jurul tematicii apusului.

Dupa cum urmează, voi enumera câteva erori frecvente ce dezactivează funcţia hashtag-ului pe premisa: Dacă foloseşti ceva, măcar foloseşte-l cum trebuie.

       – hashtag-ul îl pui doar înainte, nu după, nu la mijloc;

       – hashtag-ul necesită spaţiere imediat după cuvântul cheie ales, contrar se va înscrie toată sintagma până la prima spaţiere, iar dacă vrei să pui alte hashtag-uri în continuare şi nu spaţiezi înainte cu simbolul aferent, acestea nu se vor activa;

       – recomand folosirea lowercase-ului pentru o liniaritate în scriere, deşi poate fi folosit şi uppercase-ul;

       – dacă foloseşti doar cifre, hashtag-ul nu se va activa;

       – vei sesiza că totul este în regulă cu hashtag-ul atunci când după ce vei posta mesajul/imaginea respectivă, acesta va fi bold-uit, link-uit etc.

Consider că nu este mare filozofie în folosirea hashtag-ului, însă văzând greşeli frecvente, mi-am asumat scrierea acestui articol.

Trăim în era tehnologiei, unde nu este de ajuns să scrii corect doar gramatical, ci şi tehnic, social ş.a.m.d.

Tu cât de des foloseşti aceste scrieri în distribuirile tale?

Trimite şi tu mai departe acest articol pentru cei care ne înconjoară şi încă au probleme cu această scriere. Poţi folosi pentru distribuire butoanele de mai jos sau poţi da share sau like direct de pe pagina noastră de Facebook. În același timp venim și cu niște servicii speciale în acest sens.

O lectura facută de persoana potrivită înseamnă un pas înainte.

Adrian Bejan

servicii 5

You May Also Like


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *