palton-rucsac

În maximum două săptămâni vom scăpa de iarnă. Aparent grea, nu aş avea de ce să mă plâng, însă pot să mă pun în locul călătorilor de zi cu zi, corporatişti, bugetari sau toţi aceia care depind de o slujbă zilnică.

Mă raportez la cei ce la un moment din viaţa lor au făcut o investiţie într-un palton de care s-au bucurat în această iarnă. Nimic greşit până aici, însă ceea ce urmează, da. Multitudinea de ghiozdane sport şi-au făcut apariţia, greutatea lor şi-a spus cuvântul, pe nişte paltoane ce nu s-au putut bucura de individualizare în mulţime.

Practicabilitatea şi-a arătat importanţa, însă doar pe plan personal. Poate arunci în el tot ce ai nevoie pentru o zi de muncă, însă în rest, această metodă constituie numai dezavantaje. Dacă îl pregăteşti pentru mai multe zile, deja faci efort în zadar. De la deformarea paltonului pe care l-ai cumpărat cu foarte mare entuziasm, până la deranjul celorlalţi camarazi de metrou, nu se afirmă decât aspecte negative. Camarazi ce nu-ţi sunt doar alături, ba mai mult, care uneori iţi iau chiar din aerul propriu şi de la care nu ştii câte injurii primeşti din cauza ghiozdanului de care nici măcar nu ai atâta nevoie. Există posibilitatea să fii şi prada hoţilor profesionişti, ce profită de faptul că acolo, în spate, tu nu simţi nimic. Aceştia te pot descotorosi foarte uşor de lucruri mai mult sau mai puţin valoroase, dar care cu siguranţă îţi sunt de folos.

Unii sunt de părere că au găsit soluţia, un rucsac mai simplu şi mai sobru, eventual din piele. Desigur, aceste soluţii vin de la cei mari, care fac produse pe bandă rulantă, precum un MK, producător ce vine cu soluţii imediate pentru a-şi vinde marfa. Însă, declarând cele de mai sus, îmi susţin punctul de vedere.

mk backpack

Soluţia cea mai plauzibilă, de care sunt sigur că unii dintre voi şi-au dat seama deja, este geanta mesager. Alţii o numesc geantă de umăr, însă este aceeaşi geantă eficientă şi elegantă cu ajutorul căreia îţi faci treaba în fiecare zi. Nu e foarte voluminoasă, tocmai pentru că o foloseşti zilnic, cum şi trebuie, nu toată săptămâna. O ai tot timpul la purtător, îţi este la îndemână şi nu deranjezi pe nimeni cu ea în aglomeraţia din public.

Desigur, ca în primul caz, sunt variante „sport” sau hidoase, ce trebuie evitate, însă cu siguranţă vei găsi şi modele uzuale, îmbrăcate în piele. Mai jos găseşti un model ca referinţă.

messenger bag

Fiecare dintre voi este ocupat într-un mod sau altul, însă diferenţa este făcută atunci când ştim să ne facem treaba mai eficient şi uşor. Crede-mă, se va cunoaşte la sfârşitul zilei. Dacă ai întrebări sau nelămuriri nu ezita să-mi laşi un comentariu mai jos, iar dacă vrei un răspuns mai concret, foloseşte datele de contact.

Adrian Bejan

no backpack

You May Also Like


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *