pantofi

Dacă faci parte din elita aristocrației românești, este posibil să mă contrazici din start. Îmi vei spune că tu nu vei avea ce căuta pe o astfel de suprafață. Îți respect răspunsul, deși pot interveni plimbări neașteptate. Ai ajuns la un alt nivel de înțelegere. Dar ce ne facem noi, ceilalți?

Îți amintești prima pereche de pantofi din viața ta? Eu îmi amintesc prea vag. Doar o culoare camel îmi trece prin minte. Vreme de copilărit! 🙂 Eram ocupat cu total altceva pe atunci.

Probabil cel mai familiar îți sună o pereche de pantofi din piele cu talpă din cauciuc. Mai mult ca sigur îi purtai ocazional. Activitățile tale zilnice nu erau nici pe departe îmbibate de caracter formal.

Dar ai crescut și te-ai schimbat. Vrei să faci parte din liga celor mari. Vrei pantofi de calitate. Zona de top este dominată de acei pantofi ieșiți din mâna meșteșugarilor după ani de experiență. Cum arată? Partea superioară este compusă din pielea cea mai fină. Și partea inferiorară fiind o talpă dintr-o piele mai brută, tăbăcită, dar tratată să arate impecabil. Cele două părți se prind într-o armonie perfectă prin cusătură.

pantofi 2

Ai făcut o investiție. Ți-ai cumpărat prima ta pereche de pantofi “handcrafted”. Vine și evenimentul cu ștaif în care vrei să-ți etalezi noua achiziție. După ce te încalți, te simți puțin ciudat din cauza rigidității tălpii. Ține-te bine, este posibil să aluneci ușor pe gresia din hol. Te așteptai să fie mai prietenoși. Vor fi, cu timpul.

Comanzi un taxi să te ducă în locația cu evenimentul. Încerci să te grăbești, dar parcă te reține ceva. Liniștește-te! Nu ești la maraton. Ești în seara în care sigur și relaxat vei socializa cu niște oameni faini.

Până la taxi trebuie să traversezi pavajul prăfuit din fața blocului. Simți primele pietricele cum pocnesc sub talpă. Pantofii tăi încep povestea vieții tale cu o amprentă unică. Te urci în taxi și te calmezi pentru moment. Când ajungi la destinație îți dai seama de următorul aspect. Iar te izbești de asfalt rugos.

Poate ai observat în imaginea de copertă un trotuar mai puțin prietenos. Stai liniștit, el se află în proximitatea reședinței mele. 🙂

Până a intra în clădire, ai de traversat „suprafața românească” plină de pietricele și denivelări. Începe ușor să-ți pară rău. Nu ai de ce. Orice început de drum este greu, trebuie doar să perseverezi.

Așadar, dacă încă nu deții un stil de viață ce te duce cu picioarele pe suprafețe de calitate, îți recomand să începi cu o pereche de pantofi din piele plăcută la atins și talpă din cauciuc. Vor fi destul de rezistenți cât să nu-ți pară rău de investiția făcută. Există și varianta inserțiilor din cauciuc care se pot aplica pe talpa din piele. Te rog, evită variantele lipite.

Ești în impas și nu știi cu ce să te încalți? A venit toamna cu ploile de rigoare și-ți intră apă în încălțăminte? Scrie-ne un comentariu cu problema ta #1 legată de încălțăminte și promitem că venim cu soluția necesară. Ne poți scrie chiar și pe Facebook sau Instagram, iar orice like și share duce mai departe această poveste cu stil.

Dacă te-ai decis că vrei să treci la nivelul următor cu Imaginea și Stilul, contactează-ne la 0734 818 228 sau scrie-ne pe WhatsApp la același număr.

Drumul ascendenței este lung și anevoios, cu noi s-ar putea să fie mai ușor. 🙂

Adrian Bejan

You May Also Like


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *